Lindblad Expeditions

vidivider

Sven Lindblad grundade Lindblad Expeditions 1979 efter influenser från sin far Lars-Eric Lindblad som 1958 startade expeditionsresor för gäster som ville uppleva något utöver det vanliga. Han var pionjär med att 1966 arrangera en första turist expeditionsresa till Antarktis. Utvecklingen av utforskningsresor fortsatte med bl.a Galapagos, Amazonas och Papua New Guinea. Gästerna som reste med Lars-Erik hade smak för äventyr och att utforska världen. 

Sven Lindblads expeditioner består idag av upptäcktsresor med små fartyg över hela världen. Lindblad Expeditions och National Geographic, två pionjärer med samma mission, att utforska världen, arbetar gemensamt sedan 2004 med att inspirera människor till att upptäcka och värna om vår planet genom ett stort utbud av expeditionsresor runt om i världen.

Sven Lindblad äger idag med sitt företag en flotta av 10 mindre fartyg. Det största fartyget är 148-gästers National Geographic Explorer, ett av världens mest och bäst utrustade expeditionsfartyg för privata gäster. Det senast nytillkomna fartyget är 106-gästers National Geographic Orion. Alla fartyg är utrustade med sofistikerad expeditionsutrustning, för att kunna erbjuda fängslande upplevelser runtom i världen.  

Välkommen ombord på något av Lindblads fartyg och upplev de mest fascinerande platserna på jorden tillsammans med välutbildad personal, geologer, marinbiologer, fotografer m.m och inte minst professionell personal ombord som värnar om dig som gäst. Lindblad garanterar ditt livs mest spännande äventyrsresa. Lindblad Expeditions resor är aktiva och engagerande. De områden som besöks kan våra gäster närma sig med Zodiacs, kayaker eller till fots. Närmare djurliv och natur kan vi inte komma.

Galapagos

vidivider

Upplev de magiska och mysteriefyllda Galapagosöarna, som ingår i Unescos lista av världsarv, belägen vid ekvatorn i stilla havet, ombord på ett Lindblad National Geographic expeditionsfartyg utrustat för att kunna erbjuda en oförglömlig upplevelse. Som forskaren och upptäcktsresanden Charles Darwin och Thor Heyerdahl, får vi vara med om spännande dagsutflykter runtom och till flera av Galapogosöarna med zodiac’s och havskayaker. Här finns en av världens bästa dykplatser.

Peru

vidivider

Kombinera resan till Galapagos med att uppleva ett rikt kulturellt arv med 3000 år gamla städer och arkeologiska platser byggda av Inca folket i Peru. Lindblad Expedition som funnits på plats under lång tid erbjuder förstklassigt boende under vistelsen vid Machu Picchu.

Antarktis

vidivider

Antarktis, land- och havsområdena kring sydpolen är till skillnad från arktis en riktig kontinent med en landmassa som ligger ovanför havsytan. Det är den enda kontinent som saknar bofast mänsklig befolkning. Antarktis är en av de mest spektakulära platserna på jorden med både natur och djurliv. En resa ”once-in-a-lifetime” som rekommenderas att kombinera med South Georgia och Falklandsöarna.

Arktis

vidivider

Arktis är isbjörnarnas hem på jorden. Ett område som är oändligt omskrivet med berättelser om vetenskapliga och äventyrsdrivna expeditionsresor till nordpolen. Både samhällen och ekosystem i Arktis har anpassat sig till is, kyla och permafrost vilket behövs för att fortsätta fungera. Under en expeditionsresa med Explorer National Geographic upplever vi magiska ismassor, spänning och ett rikt djurliv. En resa som igentligen kan göras flera gånger med olika rutter runt Grönland, Island samt nordvästpassagen via norra Kanada.

Sydost Asien

vidivider

En resa till sydostasien bjuder på spännade kuturer, natur och djurliv. i havsområdena kring korallhavet ”coral see” upplever man ett av världens vackraste havsområden, jungelbeklädda öar och vita sandstränder.  

Strax utanför dessa palmklädda vackra stränder vilar korallrev som bjuder på dyk- och snorkling i världsklass. Oavsett om man vill uppleva kultur eller natur är valet av en expeditionsresa med Lindblad Expedition National Geographic till sydostasien oslagbar.

Australien - Nordväst

vidivider

Vi upptäcker ett oändligt vackert och komplext landområde i nordvästra Australien med spektakulära raviner, vattenfall, grottor, regnskog och vilda djur. Få besökare har fått uppleva denna plats på jorden, där ursprungliga krokodilarter regerar. Vi utforskar områdena från det fullt utrustade expeditionsfartget National Geographic Orion.