Missa inte chansen att följa med till klassiska Monza!

För första gången någonsin har Formel 1 säsongen inletts med sex olika segrare i de sex första deltävlingarna och aldrig har det varit så svårt att tippa utgången av kampen om VM bucklan. Fernando Alonso och Ferrari återfinns i toppen men det är otroligt jämnt och oförutsägbart vilket understryks utav att segrarna hittills i år har representerat fem olika team. Det enda team som lyckats vinna två gånger är Red Bull i och med Mark Webbers seger i Monte Carlo den gångna helgen. I och med Kimi Räikkonens come back finns inte mindre än sex tidigare världsmästare i startfältet vilket också är rekord, Kimi har imponerat stort i en bil som kanske inte kan mäta sig med toppekipagen fullt ut. En annan gammal mästare som också imponerat utan att få lön för mödan är sjufaldige världsmästaren Michael Schumacher som i Monte Carlo var snabbast av alla i kvalificeringen. En bestraffning från Spaniens Grand Prix gjorde dock att legenden startade sexa och oturen fortsatte när han tvingades bryta i ett tidigt skede. Sebastian Vettel har dominerat Formel 1 de senaste säsongerna men förutom segern i Bahrain har det varit ovanligt trögt för tysken som trots detta plockat poäng i nästan alla lopp och ligger på andra plats i VM tabellen. 20 deltävlingar ska köras och redan nu står det klart att säsongen 2012 kommer att gå till historien på flera sätt, deltävling 13 är Italiens Grand Prix på klassiska Monza banan där den fortsatta kampen om Formel 1 VM kommer att utkämpas 7-9 september. Det finns ingen bättre plats att uppleva Formel 1 på än högfartsbanan i Monza parken där förarna har gasen i botten drygt 75 % av varvet och når hastigheter på närmare 350 km/h. Stämningen är också svår att överträffa med över 100000 åskådare runt banan varav mängder av tifosis som kommer att festa i dagar om framgångarna för Alonso och Ferrari fortsätter. Vi ses på Autodromo Nazionale Monza i september!

Tony