Kontakta Victor Travel & Event

Lindblad Expeditions

Sven Lindblad grundade Lindblad Expeditions 1979 efter influenser från sin far Lars-Eric Lindblad som 1958 startade expeditionsresor för gäster som ville uppleva något utöver det vanliga. Han var pionjär med att 1966 arrangera en första turist expeditionsresa till Antarktis. Utvecklingen av utforskningsresor fortsatte med bl.a Galapagos, Amazonas och Papua New Guinea. Gästerna som reste med Lars-Erik hade smak för äventyr och att utforska världen.

Sven Lindblads expeditioner består idag av upptäcktsresor med små fartyg över hela världen. Lindblad Expeditions och National Geographic, två pionjärer med samma mission, att utforska världen, arbetar gemensamt sedan 2004 med att inspirera människor till att upptäcka och värna om vår planet genom ett stort utbud av expeditionsresor runt om i världen.

Sven Lindblad äger idag med sitt företag en flotta av 10 mindre fartyg. Det största fartyget är 148-gästers National Geographic Explorer, ett av världens mest och bäst utrustade expeditionsfartyg för privata gäster. Det senast nytillkomna fartyget är 106-gästers National Geographic Orion. Alla fartyg är utrustade med sofistikerad expeditionsutrustning, för att kunna erbjuda fängslande upplevelser runtom i världen.

Välkommen ombord på något av Lindblads fartyg och upplev de mest fascinerande platserna på jorden tillsammans med välutbildad personal, geologer, marinbiologer, fotografer m.m och inte minst professionell personal ombord som värnar om dig som gäst. Lindblad garanterar ditt livs mest spännande äventyrsresa. Lindblad Expeditions resor är aktiva och engagerande. De områden som besöks kan våra gäster närma sig med Zodiacs, kayaker eller till fots. Närmare djurliv och natur kan vi inte komma.